nr-logo

Hållbarhet i praktiken

FOTO: FTI

FTI utlovar: Mer fastighetsnära insamling

Den fastighetsnära förpacknings- och tidningsinsamlingen ska öka med 20 procent, enligt FTI som nu startar ett utvecklingsprogram på området.

  • Annons 1

Idag har drygt 30 procent av alla svenskar möjlighet att återvinna förpackningar och tidningar i närheten av bostaden. Nu startar Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI ett utvecklingsprogram med mål att öka siffrorna till 50 procent under de närmsta åren.

Tanken är att fastighetsvärdarna själva ska kunna välja vem som ska hjälpa dem att hantera deras avfall. Den entreprenör de valt ut får sedan ersättning av FTI.

– Vi vill att ännu fler ska få möjligheten att ha sin återvinning nära bostaden och den fastighetsnära insamlingen är ett bra komplement till våra återvinningsstationer, säger Ulrika Eliason, produktchef på FTI.

FTI har också introducerat en ny tjänst på sin hemsida där fastighetsägare och återvinningsföretag kopplas samman. Fastighetsägare som vill ha hjälp att planera för en utbyggnad av sin avfallshantering sänder själv iväg en intresseanmälan som går till de entreprenörer som har avtal med FTI.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4