nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Frystorkade larver på framtidens meny

Knäcke på frystorkade larver och blåmusslor med currydipp. Stockholms stad lanserar nu en kokbok med fokus på hur utsläppen från matlagningen kan halveras.

blamusslor webb
FOTO: Gunnar Bergkrantz
  • Annons 1

Kokboken Det smarta köket har tagits fram av miljöförvaltningen i Stockholm stad och innehåller tips och recept för hur man kan göra för att halvera utsläppen av växthusgaser från sin matlagning. Maten står för en tredjedel av de svenska hushållens klimatpåverkan och utsläppen från maten ökar.

– Vi i staden behöver ge medborgarna förutsättningar för att agera klimatsmart. Jag hoppas att den nya kokboken ska fungera som ett bra hjälpmedel för alla som är intresserade av att äta mer klimatvänligt, säger Katarina Luhr (MP), miljöborgarråd.

Här kan du ladda ned kokboken gratis

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Så mår våra hav

I Ocean State Report behandlas tillståndet i våra hav. Åttio forskare ligger bakom rapporten som framöver ska komma en gång per år.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.