nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Frystorkade larver på framtidens meny

Knäcke på frystorkade larver och blåmusslor med currydipp. Stockholms stad lanserar nu en kokbok med fokus på hur utsläppen från matlagningen kan halveras.

FOTO: Gunnar Bergkrantz
  • Annons 1

Kokboken Det smarta köket har tagits fram av miljöförvaltningen i Stockholm stad och innehåller tips och recept för hur man kan göra för att halvera utsläppen av växthusgaser från sin matlagning. Maten står för en tredjedel av de svenska hushållens klimatpåverkan och utsläppen från maten ökar.

– Vi i staden behöver ge medborgarna förutsättningar för att agera klimatsmart. Jag hoppas att den nya kokboken ska fungera som ett bra hjälpmedel för alla som är intresserade av att äta mer klimatvänligt, säger Katarina Luhr (MP), miljöborgarråd.

Här kan du ladda ned kokboken gratis

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.