nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Frystorkade larver på framtidens meny

Knäcke på frystorkade larver och blåmusslor med currydipp. Stockholms stad lanserar nu en kokbok med fokus på hur utsläppen från matlagningen kan halveras.

FOTO: Gunnar Bergkrantz
  • Annons 1

Kokboken Det smarta köket har tagits fram av miljöförvaltningen i Stockholm stad och innehåller tips och recept för hur man kan göra för att halvera utsläppen av växthusgaser från sin matlagning. Maten står för en tredjedel av de svenska hushållens klimatpåverkan och utsläppen från maten ökar.

– Vi i staden behöver ge medborgarna förutsättningar för att agera klimatsmart. Jag hoppas att den nya kokboken ska fungera som ett bra hjälpmedel för alla som är intresserade av att äta mer klimatvänligt, säger Katarina Luhr (MP), miljöborgarråd.

Här kan du ladda ned kokboken gratis

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Revisionsbolaget Grant Thornton har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora företag och när det gäller mellanstora organisationer är det teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren som tar hem den titeln. Resultatet baseras på en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum.