nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Frystorkade larver på framtidens meny

Knäcke på frystorkade larver och blåmusslor med currydipp. Stockholms stad lanserar nu en kokbok med fokus på hur utsläppen från matlagningen kan halveras.

blamusslor webb
FOTO: Gunnar Bergkrantz
  • Annons 1

Kokboken Det smarta köket har tagits fram av miljöförvaltningen i Stockholm stad och innehåller tips och recept för hur man kan göra för att halvera utsläppen av växthusgaser från sin matlagning. Maten står för en tredjedel av de svenska hushållens klimatpåverkan och utsläppen från maten ökar.

– Vi i staden behöver ge medborgarna förutsättningar för att agera klimatsmart. Jag hoppas att den nya kokboken ska fungera som ett bra hjälpmedel för alla som är intresserade av att äta mer klimatvänligt, säger Katarina Luhr (MP), miljöborgarråd.

Här kan du ladda ned kokboken gratis

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Vill förlänga elcertifikatsystemet

Energimyndigheten har presenterat ett förslag på hur elcertifikatsystemet ska utformas efter 2020. Bland annat föreslår de en förlängning av systemet till 2045 och att kvoten höjs från 2022.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Frivilligorganisationer stämmer norska staten för oljeborrning

Norska staten stäms för oljeborrning i Barents hav i Arktis. Det innebär att en norsk grundlagsparagraf som säger att myndigheter ska värna om natur och miljö nu prövas i rätten för första gången.