nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Fram för klimatsmart läsning

Månpocket och Bonnier Pocket har lanserat klimatsmarta pocketböcker som är FSC-certifierade, ger klimatkompensation för fossila utsläpp och stöd till Världsnaturfonden WWF.

  • Annons 1

– Pocket är en bruksvara som produceras i stora volymer. Månpocket och Bonnier Pocket trycker sju miljoner exemplar varje år. Det är därför viktigt att göra produktionen av pocketböcker mer miljövänlig. Vi vill göra det lätt för våra läsare, kunder och upphovsmän att välja något som är bättre för miljön, säger Teresa Knochenhauer, förlagschef på Månpocket och Bonnier Pocket.

I det första släppet, som når handeln i mitten av april, ingår 16 titlar. Enligt förlagen kommer nästan alla pocketböcker som ges ut från och med april att vara klimatsmarta och bära en stämpel.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.