nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Fortum och Sting samarbetar för nya energisystem

  • Annons 1

Fortum och Sting har inlett ett samarbete som ska bidra till ökade innovationssatsningar inom svensk miljö- och energiteknik. Förhoppningen är att samarbetet bland annat ska bidra till hållbara energisystem. Sting kommer att ta del av Fortum kunskap inom energiteknik och Fortum får inblick och kontakt med nya bolag och innovationer. Sting kommer också att stödja Fortum med att vidareutveckla innovationsverksamheten hos dem.

– Samarbetet med Sting är mycket spännande. Med deras stora nätverk får vi värdefulla kontakter och en mycket bra inblick i olika innovationer inom energi- och miljöteknik. Det finns stora möjligheter för oss att tillämpa nya tekniker i vår verksamhet. Vårt arbete med forskning och utveckling är viktigt för att kunna nå vårt långsiktiga mål att bli ett helt koldioxidfritt företag, säger Tomas Wall, ansvarig för FoU Fortum Sverige.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.