nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Fortum och Sting samarbetar för nya energisystem

  • Annons 1

Fortum och Sting har inlett ett samarbete som ska bidra till ökade innovationssatsningar inom svensk miljö- och energiteknik. Förhoppningen är att samarbetet bland annat ska bidra till hållbara energisystem. Sting kommer att ta del av Fortum kunskap inom energiteknik och Fortum får inblick och kontakt med nya bolag och innovationer. Sting kommer också att stödja Fortum med att vidareutveckla innovationsverksamheten hos dem.

– Samarbetet med Sting är mycket spännande. Med deras stora nätverk får vi värdefulla kontakter och en mycket bra inblick i olika innovationer inom energi- och miljöteknik. Det finns stora möjligheter för oss att tillämpa nya tekniker i vår verksamhet. Vårt arbete med forskning och utveckling är viktigt för att kunna nå vårt långsiktiga mål att bli ett helt koldioxidfritt företag, säger Tomas Wall, ansvarig för FoU Fortum Sverige.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.