nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Fortfarande seg takt i förhandlingarna

I fredags avslutades de internationella klimatförhandlingarna i Bangkok. Men trots vissa framsteg är takten alldeles för långsam.

  • Annons 1

Vid mötet i Bangkok har fokus hamnat på frågan om hur överenskommelsen i Köpenhamn ska ses i förhållande till Kyotoprotokollet. Miljöminister Andreas Carlgren anser att den behöver bygga på Kyotoprotokollets viktiga principer och involvera alla parter. Han välkomnar också de positiva steg som tagits vid tjänstemannaförhandlingarna i Bangkok.

– Alla frågor finns nu på bordet och förhandlingarna har kommit längre på ett antal områden som gäller kapacitetsuppbyggnad för anpassning till ändrat klimat och teknologisamarbete. Det är framsteg jämfört med de tidigare tjänstemannaförhandlingarna i Bonn i början av hösten, säger han.

Det håller också Sveriges chefsförhandlare Anders Turesson med om och anser att man har lyckats korta texten och göra den effektivare. Dock anser de båda att takten i förhandlingarna är otillräcklig och att EU fortfarande är ensamma om att prestera konkreta bud.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.