nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Första utsläppsfria polarstationen invigd

  • Annons 1

Världens första utsläppsfria polarstation är här. I förra veckan invigdes forskningsstationen Princess Elisabeth i Antarktis efter två års byggande. Med projektet vill forskarna visa att användning av alternativ energi är möjlig även i kallare regioner och övertyga klimatskeptiker om att förnybar energi är pålitlig.

Vindturbiner och solenergi ger stationen energi och varmvatten. Dessutom används mikroorganismer för att rena vatten som används i duschar och toaletter så att det kan återanvändas upp till fem gånger.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.