nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Första utsläppsfria polarstationen invigd

  • Annons 1

Världens första utsläppsfria polarstation är här. I förra veckan invigdes forskningsstationen Princess Elisabeth i Antarktis efter två års byggande. Med projektet vill forskarna visa att användning av alternativ energi är möjlig även i kallare regioner och övertyga klimatskeptiker om att förnybar energi är pålitlig.

Vindturbiner och solenergi ger stationen energi och varmvatten. Dessutom används mikroorganismer för att rena vatten som används i duschar och toaletter så att det kan återanvändas upp till fem gånger.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.