nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Första utsläppsfria polarstationen invigd

  • Annons 1

Världens första utsläppsfria polarstation är här. I förra veckan invigdes forskningsstationen Princess Elisabeth i Antarktis efter två års byggande. Med projektet vill forskarna visa att användning av alternativ energi är möjlig även i kallare regioner och övertyga klimatskeptiker om att förnybar energi är pålitlig.

Vindturbiner och solenergi ger stationen energi och varmvatten. Dessutom används mikroorganismer för att rena vatten som används i duschar och toaletter så att det kan återanvändas upp till fem gånger.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4