nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Förstå tillsynssambanden

Arbetar du med kemikalietillsyn i kommuner eller på länsstyrelser? Nu finns vägledningsmaterial för tillsynsmyndigheter om sambanden mellan miljöbalken, Reach och vattenförvaltningen.

  • Annons 1

Miljöbalkens regler, EU-förordningen Reach och vattenförvaltningens kommande regler med anledning av det europeiska ramdirektivet för vatten gör att det i vissa tillsynssituationer kan bli aktuellt med olika regler. Myndigheterna anser att det är viktigt att känna till och förstå sambanden. Presentationsmaterialet riktar sig till de som arbetar med kemikalietillsyn i kommun och på länsstyrelser.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.