nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Första svenska logi- anläggning får EU-blomman

  • Annons 1

STF Abisko har som första svenska logianläggning blivit tilldelad EU-blomman. De viktigaste kraven för en logianläggning märkt med EU-blomman är: begränsad energiförbrukning, begränsad vattenförbrukning, mindre avfallsmängder samt använder förnybara resurser och ämnen med liten miljöbelastning.

– Vi har arbetat aktivt med vårt miljöarbete under de senaste sex åren. Vi har gjort allt från att borra för bergvärme till att köpa en varmluftskompost och i matsalen serverar vi kravmärkta frukostar och ekologiska råvaror. Att nu genom EU-blomman få ett officiellt bevis på att vi gjort rätt betyder väldigt mycket, säger Nicky Eby, platschef STF Abisko.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4