nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Första svenska logi- anläggning får EU-blomman

  • Annons 1

STF Abisko har som första svenska logianläggning blivit tilldelad EU-blomman. De viktigaste kraven för en logianläggning märkt med EU-blomman är: begränsad energiförbrukning, begränsad vattenförbrukning, mindre avfallsmängder samt använder förnybara resurser och ämnen med liten miljöbelastning.

– Vi har arbetat aktivt med vårt miljöarbete under de senaste sex åren. Vi har gjort allt från att borra för bergvärme till att köpa en varmluftskompost och i matsalen serverar vi kravmärkta frukostar och ekologiska råvaror. Att nu genom EU-blomman få ett officiellt bevis på att vi gjort rätt betyder väldigt mycket, säger Nicky Eby, platschef STF Abisko.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4