nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Första reguljärflyg på biobränsle

I april 2011 börjar Lufthansa med biobränsledrivna reguljärflyg. Dagliga flygningar med Airbus A321 mellan Hamburg och Frankfurt drivs med 50 procent vätebehandlad vegetabilisk olja.

  • Annons 1

De dagliga flygningarna kommer till en början pågå sex månader som en del av projektet Burn Fair med syfte att studera de långsiktiga effekterna av användningen av biobränslen inom flyget. Airbus roll i projektet är att tillhandahålla tekniskt bistånd och övervaka bränslets egenskaper.

Bränslet tillverkas av hållbara råvaror, enligt Airbus, och när det förbränns avger det lika mycket koldioxid som absorberades när det framställdes, vilket minskar det totala koldioxidutsläppet.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.