nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Första reguljärflyg på biobränsle

I april 2011 börjar Lufthansa med biobränsledrivna reguljärflyg. Dagliga flygningar med Airbus A321 mellan Hamburg och Frankfurt drivs med 50 procent vätebehandlad vegetabilisk olja.

  • Annons 1

De dagliga flygningarna kommer till en början pågå sex månader som en del av projektet Burn Fair med syfte att studera de långsiktiga effekterna av användningen av biobränslen inom flyget. Airbus roll i projektet är att tillhandahålla tekniskt bistånd och övervaka bränslets egenskaper.

Bränslet tillverkas av hållbara råvaror, enligt Airbus, och när det förbränns avger det lika mycket koldioxid som absorberades när det framställdes, vilket minskar det totala koldioxidutsläppet.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.