nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Första elscootern med inbyggd navmotor

  • Annons 1

Marknadens första elscooter med inbyggd navmotor har introducerats i Sverige av företaget Sunride Engineering. Det finns redan ett antal elscootermodeller på marknaden som alla har de fördelarna att de är enkla och inte medför några utsläpp av avgaser. Det unika med Sunrides elscooter är att den har drivmotorn inbyggd i bakhjulet. det innebär att det inte behövs någon drivkedja vilket gör att motoreffekten höjs. Mopeden är klassad som EU-moped för 45 kilometer per timme och kräver förarbevis. Räckvidden är sex till åtta mil per laddning och laddningen tar ungefär fem timmar.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.