nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Första elscootern med inbyggd navmotor

  • Annons 1

Marknadens första elscooter med inbyggd navmotor har introducerats i Sverige av företaget Sunride Engineering. Det finns redan ett antal elscootermodeller på marknaden som alla har de fördelarna att de är enkla och inte medför några utsläpp av avgaser. Det unika med Sunrides elscooter är att den har drivmotorn inbyggd i bakhjulet. det innebär att det inte behövs någon drivkedja vilket gör att motoreffekten höjs. Mopeden är klassad som EU-moped för 45 kilometer per timme och kräver förarbevis. Räckvidden är sex till åtta mil per laddning och laddningen tar ungefär fem timmar.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.