nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Första bilen med ekologisk plast

  • Annons 1

Toyota har utvecklat formsprutad plast som utvunnits ur växter. Den nya Prius-generationen som börjas säljas i Sverige idag blir den första bilen där den nya plasten används. Den ekologiska plasten, i form av både skumplast och formsprutade komponenter, används bland annat som slitskydd, golvisolering och sätesdynor.

Enligt ett EU-direktiv ska 95 procent av nya bilar kunna återvinnas år 2015, en siffra som Toyota Prius nu uppnår. Tanken är att plasten också ska användas i framtida bilmodeller och enligt Toyota avger ekologisk plast runt 20 procent mindre koldioxid under en produkts livscykel.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.