nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Förslag för förbud mot dubbdäck i miljözoner

  • Annons 1

På uppdrag av regeringen har Vägverket tagit fram en samlad rapport om vinterdäck. I den föreslås bland annat att dubbdäcksförbud införs på vissa gator för att minska partikelhalten i utomhusluften, ett förslag som stöds av Sveriges kommuner och landsting, SKL.

– Vi tror att det vore mer effektivt om kommunerna gavs rätt att förbjuda dubbdäck inom de kommunala miljözonerna. Det finns redan ett regelverk kring miljözonerna som kan användas för detta. Det som krävs är en ändring av trafikförordningen, säger Anders Knape, ordförande SKL.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Andelen biogas ökar – men minskning för fordonsgas

Ny statistik från SCB visar att andelen biogas i den fordonsgas som säljs i Sverige ökar. Ökningen är kraftig jämfört med 2016. Då var 73 procent av fordonsgasen biogas, medan man år 2017 nådde hela 86 procent. Biogasen ökar även i absoluta tal. – Det är positivt att biogasandelen ökar för varje år, här är […]

  • Annonskod Huvudspalten 4