nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Förslag för förbud mot dubbdäck i miljözoner

  • Annons 1

På uppdrag av regeringen har Vägverket tagit fram en samlad rapport om vinterdäck. I den föreslås bland annat att dubbdäcksförbud införs på vissa gator för att minska partikelhalten i utomhusluften, ett förslag som stöds av Sveriges kommuner och landsting, SKL.

– Vi tror att det vore mer effektivt om kommunerna gavs rätt att förbjuda dubbdäck inom de kommunala miljözonerna. Det finns redan ett regelverk kring miljözonerna som kan användas för detta. Det som krävs är en ändring av trafikförordningen, säger Anders Knape, ordförande SKL.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.