nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Meteorologiska världsorganisationen rapporterar om rekordökningen i en ny rapport.

Forskningssatsning på solceller

Nu trappas forskningen på tunnfilmssolceller upp. 22 miljoner från Energimyndigheten innebär att fler doktorander rekryteras.

  • Annons 1

Det är solcellsforskningen vid Uppsala universitet som fått anslag av Energimyndigheten för att bedriva forskning på tunnfilmssolceller, så kallade CIGS-solceller.

Anslaget är fördelat över fyra år och förutom forskning på solcellerna kommer forskningen även att ägnas åt att ta fram alternativ till CIGS-skiktet. Detta eftersom vissa ämnen som används idag inte finns tillgängliga i tillräcklig utsträckning för att kunna täcka världens elbehov.

Forskargruppen består idag av nio personer, men med det nya anslaget kommer fyra nya att rekryteras.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4