nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Forskning ska minska gruvdriftens miljöbelastning

  • Annons 1

Två nya forskningsprojekt ska minska gruvnäringens miljöbelastning. Ett flertal stora gruvor i Sverige planerar att utöka sin brytning av malm. Att efterbehandla gruvavfallet är därav en viktig framtidsfråga.

Umeå universitet är en viktig aktör inom båda satsningarna där miljöfrågor är betydande för forskningen. Totalt finansieras projekten med 6,2 miljoner kronor och kommer att pågå under en treårsperiod.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.