nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Forskare ger råd för grön omställning

Arbetar du för en regering, stad eller organisation som behöver stöd i att lägga upp strategier för en klimatomställning?
Nu erbjuder sig en internationell grupp forskare att hjälpa till.

Lars J Nilsson, professor vid Lunds universitet är en av gruppens medlemmar. FOTO: Mats Nygren
  • Annons 1

Gruppen som består av forskare och experter från hela världen har gått samman och bildat ett rådgivande organ.

– Den här blandningen av praktiker, konsulter och forskare är unik och kan förhoppningsvis komma till stor nytta. Den snabba utvecklingen av grön teknologi i kombination med stora hållbarhetsutmaningar innebär att världen står på tröskeln till en stor omställning i energi- och transportsystemen, säger Lars J Nilsson, professor vid Lunds universitet och en av gruppens medlemmar.

Gruppens samlade kompetens har redan bistått 200 regeringar i 27 länder liksom 50 internationella organisationer.

Det nybildade rådet International Energy Advisory Council, IEAC, leds av Allan Jones som har drivit omställningsprojekt bland annat i London och Sydney. Gruppen har också bistått megastaden Seoul i Korea med att lägga upp strategier för en grönare stad.

Här kan du läsa mer

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Revisionsbolaget Grant Thornton har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora företag och när det gäller mellanstora organisationer är det teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren som tar hem den titeln. Resultatet baseras på en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum.