nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Förpacknings- och tidningsinsamlingen
Håkan Ohlsson blir ny vd på FTI. Han tillträder tjänsten 29 mars 2019. FOTO: FTI

Förpacknings- och tidningsinsamlingen får ny vd

Håkan Ohlsson blir ny vd på FTI. Han kommer närmast från Apoteksgruppen.

  • Annons 1

Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, planerar att öka sitt fokus på nya cirkulära affärslösningar, ett utvecklat producentansvar och ökad återvinning. Samtidigt rekyrterar de Håkan Ohlsson. Han har en examen från Handelshögskolan och har jobbat på företag som Unilever, GB Glace, McKinsey och CityMail.

FTI erbjuder sluta kretslopp

_ Miljöfrågor i allmänhet och klimathot i synnerhet ställer nya krav på näringslivet. Idag måste du visa hur en produkt och förpackning designas, hur avfall hanteras och vilket ansvar man tar för hela värdekedjan. I det läget är det oerhört spännande att få kliva på rollen som vd för FTI, säger Håkan Ohlsson i ett pressmeddelande.

– FTI tar nya steg i sitt arbete för att erbjuda slutna kretslopp till sina kunder och konsumenter. Det kräver stort fokus på partnerskap, innovations- och verksamhetsutveckling. Mot den bakgrunden är vi mycket glada att kunna presentera Håkan Ohlsson som ny vd för Förpacknings- och Tidningsinsamlingen. Hans gedigna erfarenhet av affärsutveckling i miljöer med komplexa intressentgrupper känns helt rätt, säger FTI:s styrelseordförande Gunnar Svensson.

Läs mer: Han går från Westander till Svenska Turistföreningen

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.