nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Förlust av biologisk mångfald värre än finanskrisen

  • Annons 1

Varje år försvinner skog till ett värde av mellan 14 000 och 35 000 miljarder kronor. Skogsförlusterna kan jämföras med de 7 000 till 10 000 miljarder kronor som den amerikanska finansiella sektorn bedöms ha tappat hittills under bankkrisen. Förlusten är inte bara större, den pågår ständigt, år efter år, berättar Pavan Sukhdev, ekonom vid Deutsche Bank för BBC News. Han leder forskningsarbetet bakom studien The Economics of Ecosystems and Biodiversity. Syftet med studien, som är finansierad av EU-kommissionen, är att uppskatta kostnaderna av förlusten av biologisk mångfald jämfört med kostnaderna för att bevara biologisk mångfald och ekosystemtjänster. Slutrapporten presenteras 2010.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.