nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Förlust av biologisk mångfald värre än finanskrisen

  • Annons 1

Varje år försvinner skog till ett värde av mellan 14 000 och 35 000 miljarder kronor. Skogsförlusterna kan jämföras med de 7 000 till 10 000 miljarder kronor som den amerikanska finansiella sektorn bedöms ha tappat hittills under bankkrisen. Förlusten är inte bara större, den pågår ständigt, år efter år, berättar Pavan Sukhdev, ekonom vid Deutsche Bank för BBC News. Han leder forskningsarbetet bakom studien The Economics of Ecosystems and Biodiversity. Syftet med studien, som är finansierad av EU-kommissionen, är att uppskatta kostnaderna av förlusten av biologisk mångfald jämfört med kostnaderna för att bevara biologisk mångfald och ekosystemtjänster. Slutrapporten presenteras 2010.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4