nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Förhandlingarna om omställningen av energisystemet har börjat

  • Annons 1

Bo Bylund, generaldirektör för Banverket, förordnades tidigare i år som statens förhandlare för omställningen av energisystemet. Bo Bylund har nu rekryterat en stab och arbetet är i den här första fasen är inriktat på kunskapsinsamling och dialog med berörda parter.

– Min ambition är att skapa en samsyn om förutsättningarna för en omställning av energisystemet för att därmed öka förståelsen för behovet av en långsiktig uppgörelse. Jag räknar inte med att bli klar under 2003 men tror att jag under hösten kommer att ha identifierat de viktigaste områdena för en kommande uppgörelse, säger Bo Bylund i ett pressmeddelande.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.

  • Annonskod Huvudspalten 4