nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Förhandlingarna om omställningen av energisystemet har börjat

  • Annons 1

Bo Bylund, generaldirektör för Banverket, förordnades tidigare i år som statens förhandlare för omställningen av energisystemet. Bo Bylund har nu rekryterat en stab och arbetet är i den här första fasen är inriktat på kunskapsinsamling och dialog med berörda parter.

– Min ambition är att skapa en samsyn om förutsättningarna för en omställning av energisystemet för att därmed öka förståelsen för behovet av en långsiktig uppgörelse. Jag räknar inte med att bli klar under 2003 men tror att jag under hösten kommer att ha identifierat de viktigaste områdena för en kommande uppgörelse, säger Bo Bylund i ett pressmeddelande.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.