nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Företag utmanas minska utsläpp

  • Annons 1

Folkrörelsesatsningen Klimat.nu som drivs av bland annat Folkbildningsförbundet, Svenska FN-förbundet och Naturskyddsföreningen utmanar 1 700 svenska företag att samarbeta för att minska koldioxidutsläppen med två procent på två år. Samarbetet går ut på att företagen gör ett klimatåtagande genom att frivilligt minska sina utsläpp med ett antal ton koldioxid som de själva bestämmer. Syftet med satsningen är att visa politikerna att regeringens mål om minskade utsläpp är för lågt och att det går för långsamt.

– Vi hoppas att många företag nappar på erbjudandet och att de ser strategiska fördelar, säger Eva Lundberg, klimathandläggare för Klimat.nu vid Svenska Naturskyddsföreningen.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.