nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Företag utmanas minska utsläpp

  • Annons 1

Folkrörelsesatsningen Klimat.nu som drivs av bland annat Folkbildningsförbundet, Svenska FN-förbundet och Naturskyddsföreningen utmanar 1 700 svenska företag att samarbeta för att minska koldioxidutsläppen med två procent på två år. Samarbetet går ut på att företagen gör ett klimatåtagande genom att frivilligt minska sina utsläpp med ett antal ton koldioxid som de själva bestämmer. Syftet med satsningen är att visa politikerna att regeringens mål om minskade utsläpp är för lågt och att det går för långsamt.

– Vi hoppas att många företag nappar på erbjudandet och att de ser strategiska fördelar, säger Eva Lundberg, klimathandläggare för Klimat.nu vid Svenska Naturskyddsföreningen.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.