nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Företag som väljer tåget prisades av SJ

Swedbank, Sandvik och Folksam har fått ta emot SJ:s diplom för miljösmart resande.

  • Annons 1

Många organisationer uppmuntrar sina anställda att ta tåget istället för flyget som ett led i att nå sina miljömål. När SJ för första gången delade ut sitt diplom för miljösmart resande den 29 april tilldelades det Folksam, Swedbank och Sandvik.

– Vi är oerhört glada att vårt hållbarhetsarbete har uppmärksammats, säger Anette Spångberg, strategisk inköpare på Folksam. Diplomet är ett kvitto att vi är på rätt väg och inspirerar oss att fortsätta minska vår negativa inverkan på miljön.

Christina Engelborg som är travel manager på Sandvik var också glad för utmärkelsen.

– Vi försöker att resa så miljövänligt som möjligt, med de utmaningar vi har i ett spritt globalt resande – och att inte alltid finnas placerade i storstäder. Vi prioriterar tågresor när så går, när tåget inte är ett alternativ samåker vi med marktransporter. En stor framgång i år har varit den dialog mellan alla inblandade parter, som har möjliggjort att direkttåget mellan Sandviken och Stockholm åter rullar på morgonen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Vill förlänga elcertifikatsystemet

Energimyndigheten har presenterat ett förslag på hur elcertifikatsystemet ska utformas efter 2020. Bland annat föreslår de en förlängning av systemet till 2045 och att kvoten höjs från 2022.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Frivilligorganisationer stämmer norska staten för oljeborrning

Norska staten stäms för oljeborrning i Barents hav i Arktis. Det innebär att en norsk grundlagsparagraf som säger att myndigheter ska värna om natur och miljö nu prövas i rätten för första gången.