nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Företag som väljer tåget prisades av SJ

Swedbank, Sandvik och Folksam har fått ta emot SJ:s diplom för miljösmart resande.

  • Annons 1

Många organisationer uppmuntrar sina anställda att ta tåget istället för flyget som ett led i att nå sina miljömål. När SJ för första gången delade ut sitt diplom för miljösmart resande den 29 april tilldelades det Folksam, Swedbank och Sandvik.

– Vi är oerhört glada att vårt hållbarhetsarbete har uppmärksammats, säger Anette Spångberg, strategisk inköpare på Folksam. Diplomet är ett kvitto att vi är på rätt väg och inspirerar oss att fortsätta minska vår negativa inverkan på miljön.

Christina Engelborg som är travel manager på Sandvik var också glad för utmärkelsen.

– Vi försöker att resa så miljövänligt som möjligt, med de utmaningar vi har i ett spritt globalt resande – och att inte alltid finnas placerade i storstäder. Vi prioriterar tågresor när så går, när tåget inte är ett alternativ samåker vi med marktransporter. En stor framgång i år har varit den dialog mellan alla inblandade parter, som har möjliggjort att direkttåget mellan Sandviken och Stockholm åter rullar på morgonen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.