nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Företag som väljer tåget prisades av SJ

Swedbank, Sandvik och Folksam har fått ta emot SJ:s diplom för miljösmart resande.

  • Annons 1

Många organisationer uppmuntrar sina anställda att ta tåget istället för flyget som ett led i att nå sina miljömål. När SJ för första gången delade ut sitt diplom för miljösmart resande den 29 april tilldelades det Folksam, Swedbank och Sandvik.

– Vi är oerhört glada att vårt hållbarhetsarbete har uppmärksammats, säger Anette Spångberg, strategisk inköpare på Folksam. Diplomet är ett kvitto att vi är på rätt väg och inspirerar oss att fortsätta minska vår negativa inverkan på miljön.

Christina Engelborg som är travel manager på Sandvik var också glad för utmärkelsen.

– Vi försöker att resa så miljövänligt som möjligt, med de utmaningar vi har i ett spritt globalt resande – och att inte alltid finnas placerade i storstäder. Vi prioriterar tågresor när så går, när tåget inte är ett alternativ samåker vi med marktransporter. En stor framgång i år har varit den dialog mellan alla inblandade parter, som har möjliggjort att direkttåget mellan Sandviken och Stockholm åter rullar på morgonen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet!

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sex klimatinnovationer som stoppar uppvärmningen

En bilförsäkring som baseras på bilförarens körmönster i realtid, en tvättmaskin som gör tvättmedel och varmvatten överflödigt och alger som ger mer effektiv solenergi. Det är några av de klimatinnovationer som får WWFs utmärkelse Climate Solver 2017.

Filippa K mest hållbara butikskedja

Filippa K är årets mest hållbara butikskedja enligt Retail Awards 2017.
Sedan en ny hållbarhetsstrategi sjösattes 2012 har Filippa K drivit ett medvetet och engagerat hållbarhetsarbete med kvalitetssäkring i alla led, skriver juryn i sin motivering.

Så kan hållbarhetsarbetet förenklas för mindre företag

Att arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor blir allt viktigare. Men hur ska man hinna med som litet företag?
Hanna Cederqvist, ansvarig för företagarorganisationen Företagarnas hållbarhetsprojekt har tipsen som hjälper småföretagen på traven.