nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Företag som väljer tåget prisades av SJ

Swedbank, Sandvik och Folksam har fått ta emot SJ:s diplom för miljösmart resande.

  • Annons 1

Många organisationer uppmuntrar sina anställda att ta tåget istället för flyget som ett led i att nå sina miljömål. När SJ för första gången delade ut sitt diplom för miljösmart resande den 29 april tilldelades det Folksam, Swedbank och Sandvik.

– Vi är oerhört glada att vårt hållbarhetsarbete har uppmärksammats, säger Anette Spångberg, strategisk inköpare på Folksam. Diplomet är ett kvitto att vi är på rätt väg och inspirerar oss att fortsätta minska vår negativa inverkan på miljön.

Christina Engelborg som är travel manager på Sandvik var också glad för utmärkelsen.

– Vi försöker att resa så miljövänligt som möjligt, med de utmaningar vi har i ett spritt globalt resande – och att inte alltid finnas placerade i storstäder. Vi prioriterar tågresor när så går, när tåget inte är ett alternativ samåker vi med marktransporter. En stor framgång i år har varit den dialog mellan alla inblandade parter, som har möjliggjort att direkttåget mellan Sandviken och Stockholm åter rullar på morgonen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4