nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Företag får besök av klimatexperter

  • Annons 1

TV-meteorologerna John Pohlman och Martin Hedberg ska besöka företagare och kommunanställda i nio svenska städer under hösten. Med utgångspunkt i sina kunskaper inom meteorologi och i klimatfrågan kommer de att tala om de hot som växthuseffekten innebär, men också hur vi kan anpassa oss till utvecklingen. Under förra året genomförde de en turné på ett stort antal gymnasieskolor för att samtala med elever och allmänhet om de hot som växthuseffekten innebär. Nu har turen kommit till företag och kommuner.

– Vi riskerar alla att drabbas av de klimatförändringar som står för dörren. Översvämningar och andra typer av extremt väder kan innebära stora kostnader för medborgare, kommuner och företag. Vi måste förhindra att klimatet förändras alltför kraftigt, men också förbereda oss för de förändringar som ändå kommer att ske, säger John Pohlman, Swedish Weather Center.

Klimatförändringarna i kombination med stigande energipriser kommer att innebära en ökande efterfrågan av miljövänlig och energieffektiv teknik. De företag som kan erbjuda klimatvänliga tjänster och produkter har goda möjligheter att tjäna pengar på dessa, konkurrera ut gammal teknik och stärka sina varumärken, menar meteorologerna

Turnén är ett samarbete mellan Swedish Weather Center, Naturvårdsverket, ClimateAid och de aktuella kommunerna.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

It-bolaget ger de anställda gratis resande hela semestern

It-bolaget Softhouse Öresund skippar att ge en pryl till sina 80 anställda i sommarpresent. Istället får alla en varsin sommarbiljett hos Skånetrafiken – med obegränsat resande hela sommaren.