nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Företag bjuder på hållbara erfarenheter

Att arbeta tillsammans med tillverkare och leverantörer är nyckeln för att lyckas med sitt hållbarhetsarbete. Det visar erfarenheter från Akzo Nobel och SCA som i samarbete med Chalmers vill inspirera andra företag att jobba med hållbarhetsfrågorna.

  • Annons 1

Företagens erfarenheter och information finns samlade på den nya webbplatsen Tosca. Projektet har pågått sedan 2009 med syfte att ge andra företag och organisationer inspirerande exempel på hur man kan arbeta mot ökad hållbarhet i sin verksamhet.

Och det gäller att arbeta med hållbarhet ur ett livscykelperspektiv, att alla delar i företaget är viktiga för att öka hållbarheten på produkterna. Från produktutveckling och inköp till tillverkning och marknadsutveckling.

– Vår erfarenhet är att bäst resultat uppnås när företaget, leverantörerna och kunderna har en gemensam uppfattning om de förväntningar och mål som sätts upp kring produkterna och företagets hållbarhetsarbete, säger Johan Widheden, projektledare på Akzo Nobel.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4