nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Företag bjuder på hållbara erfarenheter

Att arbeta tillsammans med tillverkare och leverantörer är nyckeln för att lyckas med sitt hållbarhetsarbete. Det visar erfarenheter från Akzo Nobel och SCA som i samarbete med Chalmers vill inspirera andra företag att jobba med hållbarhetsfrågorna.

  • Annons 1

Företagens erfarenheter och information finns samlade på den nya webbplatsen Tosca. Projektet har pågått sedan 2009 med syfte att ge andra företag och organisationer inspirerande exempel på hur man kan arbeta mot ökad hållbarhet i sin verksamhet.

Och det gäller att arbeta med hållbarhet ur ett livscykelperspektiv, att alla delar i företaget är viktiga för att öka hållbarheten på produkterna. Från produktutveckling och inköp till tillverkning och marknadsutveckling.

– Vår erfarenhet är att bäst resultat uppnås när företaget, leverantörerna och kunderna har en gemensam uppfattning om de förväntningar och mål som sätts upp kring produkterna och företagets hållbarhetsarbete, säger Johan Widheden, projektledare på Akzo Nobel.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Sveriges ekokommuner och Kommunala miljöchefer:

Låt oss satsa på en giftfri miljö

Sveriges kommuner och regioner behöver bättre förutsättningar för att jobba med miljökvalitsmålet Giftfri miljö. Nu har organisationerna Sveriges ekokommuner och Kommunala miljöchefer skickat en gemensam skrivelse till miljö- och energidepartementet för att lyfta frågan.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hälften av alla företag brister i förebyggande arbetsmiljöarbete

Arbetsmiljöverkets granskning av nära 1 700 arbetsplatser visar att över hälften av alla arbetsplatser brister i det förebyggande arbetsmiljöarbetet. Men inspektionerna visade även på positiva tendenser – bland annat inom detaljhandeln där många unga arbetar. 

Nytt index mäter luftkvaliteten i europas städer

Vill du veta hur ren luften är där du bor? Nu lanserar Europeiska miljöbyrån ett index som bygger på 2 000 mätstationer runt om i Europa.
– Luftutsläppen är en osynlig mördare, sade EU-kommissionär Karmenu Vella i samband med att indexet släpptes.