nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Föreslår statligt stöd till elbilar

  • Annons 1

Elbilsutredaren Anders Lewald på Energimyndigheten föreslår att staten ska subventionera elbilar, det skriver Ny teknik.

På måndagen hölls en hearing om marknaden för elbilar och laddhybrider med anledning av det uppdrag som bland andra Energimyndigheten och Vägverket fått av regeringen. Den 29 maj kommer de att presentera en rapport om hur man kan öka antalet elbilar samt stimulera infrastrukturen.

Anders Lewald anser att staten inte kan stå för hela merkostnaden för elbilar och laddhybrider, utan att kostnaden måste delas med dem som ingår i projektet och att det är bättre att satsa pengar på att subventionera ett projekt istället för att ha en premie likt den för miljöbilar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4