nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Föreslår statligt stöd till elbilar

  • Annons 1

Elbilsutredaren Anders Lewald på Energimyndigheten föreslår att staten ska subventionera elbilar, det skriver Ny teknik.

På måndagen hölls en hearing om marknaden för elbilar och laddhybrider med anledning av det uppdrag som bland andra Energimyndigheten och Vägverket fått av regeringen. Den 29 maj kommer de att presentera en rapport om hur man kan öka antalet elbilar samt stimulera infrastrukturen.

Anders Lewald anser att staten inte kan stå för hela merkostnaden för elbilar och laddhybrider, utan att kostnaden måste delas med dem som ingår i projektet och att det är bättre att satsa pengar på att subventionera ett projekt istället för att ha en premie likt den för miljöbilar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.