nr-logo

Hållbarhet i praktiken

brittiska ambassaden
Mette Kahlin McVeigh tillträder som assisterande programchef vid Fores klimatprogram. FOTO: Robin Vetter

Fores rekryterar från brittiska ambassaden

Tankesmedjan Fores anställer Mette Kahlin McVeigh som assisterande programchef vid Fores klimatprogram.

  • Annons 1

Mette kommer fokusera på det svenska uppfyllandet av åtaganden och mål inom klimatområdet. Rekryteringen markerar en förstärkning av klimatprogrammet på tankesmedjan.

– Med Mette i gruppen får vi ett ovärderligt tillskott, inte minst med tanke på hennes gedigna kontaktnät och erfarenheter från branschen. Fores vill vara brobyggaren mellan näringsliv, forskning och politik, och i klimatfrågan har jag svårt att tänka mig någon bättre brobyggare än Mette, säger Mattias Goldmann, vd på Fores i ett pressmeddelande.

Fokus på klimat och energifrågor

Tidigare har Mette jobbat med PR och politik i London, Stockholm och Bryssel. Hon kommer närmast från rollen som politisk attaché på brittiska ambassaden i Stockholm, där hon haft ett särskilt fokus på klimat och energifrågor.

– Britterna ligger på många sätt före Sverige i klimatfrågan, inte minst lagstiftningsmässigt. Även om Sverige ligger i framkant inom klimatfrågor så behövs det nu inspiration på området då mycket bockats av. Mitt viktigaste uppdrag blir att verka som brobyggare, genom att koppla samman forskningens insikter med politikens behov och näringslivets villkor, kommenterar Mette Kahlin McVeigh.

Läs mer: LRF:s nya hållbarhetsexpert: Jag klimatstrejkade och fick böter 

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.