nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ford utökar med biogas

  • Annons 1

Från och med mars kommer Ford Focus och C-Max erbjudas med cng-teknik, det vill säga motorer som kan köras på biogas eller naturgas.

Konverteringen till gasdrift innebär tekniskt sett att gastanken placeras i bagageutrymmet. Den ordinarie bränsletanken lämnas därmed kvar helt orörd. På så vis blir den totala räckvidden på bensin och gas 95 mil, blandad körning. Konverteringen görs av företaget CNG-Technik GmbH i Tyskland.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.