nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ford lanserar elbilar i Europa

Ford kommer att presentera fem nya elhybrider i Europa 2013. Det handlar om fordon i storleksklasserna C-, CD- och lätta transportbilar.

  • Annons 1

Ford kommer att lansera två helt batteridrivna nollutsläppsbilar, inklusive den lätta transportbilen Transit Connect Electric 2011, följd av Ford Focus Electric 2012. Tre andra bilar – två nästa generationens hybridbilar (bensin/el) och en plug-in-hybrid – presenteras 2013.

Strategin baseras på företagets övergripande satsning på att erbjuda ett brett utbud av tekniska lösningar, hybrider, plug-in-hybrider och batteridrivna elbilar, i stället för en enda bil eller teknik.

Testas

Just nu deltar Fords produktutvecklingsgrupp två försöksverksamheter i England och Tyskland för att visa hur deras bilar fungerar under realistiska körförhållanden.

I Tyskland deltar de i projektet cologne-mobil som handlar om att utforska hur eldrivna fordon kommer att påverka tätortsluften, trafiksäkerheten och infrastrukturen för tillhandahållande av el. I England deltar de i ett projekt som syftar till att testa teknikens lämplighet och att få mer kunskaper om kundernas beteendemönster när det gäller uppladdning.

– Vi inser att det inte fungerar med en enda teknik för alla kunder. Vår strategi och våra planer för övergång till eldrift inbegriper hybrider, plug-in-hybrider och batteridrivna elbilar för att vi på bästa sätt ska kunna tillfredsställa kundernas behov, säger Derrick Kuzak, vice VD för global produktutveckling hos Ford.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4