nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Förbud mot fosfater i maskindiskmedel

  • Annons 1

Regeringen vill införa ett förbud mot fosfat i maskindiskmedel för enskilt bruk från den 1 juli 2011. Det innebär att det inte skulle vara tillåtet att tillverka eller saluföra maskindiskmedel med en fosforhalt som överstiger 0,5 viktsprocent. Ett förbud skulle minska utsläppen av fosfor med 20 ton per år.

– Det är ett mycket kostnadseffektiv åtgärd för att minska Sveriges utsläpp av fosfor i vattenmiljöerna. De minskade utsläppen av fosfater i Sverige från tvätt- och rengöringsmedel kommer att ha en positiv effekt på övergödningssituationen i främst Östersjön, säger miljöminister Andreas Carlgren.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.