nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Förbud mot forfater i maskindiskmedel

Från den 1 juli 2011 blir det förbjudet att använda fosfater i maskindiskmedel för allmänheten. Diskmedel som är tillverkat innan förordningen träder i kraft får säljas i ytterligare ett halvår.

  • Annons 1

Fosfor bidrar till övergödningen av sjöar, vattendrag och hav.

-– Utsläppen av fosfor ska minska. Vi har tidigare förbjudit fosfater i tvättmedel. Genom att nu även förbjuda fosfater i maskindiskmedel vidtar vi ytterligare en viktig åtgärd för att motverka övergödningen av Östersjön. Tillsammans minskar det utsläppen av fosfater till havet med drygt 20 ton, säger Miljöminister Andreas Carlgren.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.