nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Förbud mot bromerade flamskyddsmedel

  • Annons 1

Användningen av det bromerade flamskyddsmedlet dekaBDE blir förbjudet i Sverige i nya varor som textilier, möbelstoppning och kablar från den 1 januari nästa år. Redan idag är flera bromerade flamskyddsmedel förbjudna inom EU genom det så kallade RoHS-direktivet, men dekaBDE har varit undantaget från förbudet. Kommissionen har menat att bevisen om ifall dekaBDE är farligt inte varit tillräckliga. Europaparlamentet och Danmark har dock beslutat att stämma kommissionen i EG-domstolen för att få beslutet ogiltigförklarat.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.