nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Förbjudna medel i svenska butiker

  • Annons 1

Miljöinspektörer har hittat ett hundratals olika produkter med bekämpningsmedel som är förbjudna att sälja ute i svenska butiker, uppger ekot. Det rör sig om allt från mygg- och fästingmedel till medel som ska bekämpa ogräs och skydda trämaterial. Vissa bekämpningsmedel har varit förbjudna i upp till 20 år. Granskningen har gjorts i ett tusentals butiker av kommunerna och Kemikalieinspektionen under sommaren. Många butiksägare kan bli åtalade.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Falska flaggor av gula västar

krönika

Miljöpolitiken är sedan länge utsatt för allsköns anklagelser. Den leder till arbetslöshet och företagsflykt, den avfolkar bygder och slår mot låginkomsttagare. Medan argumenten för miljöpolitiska beslut sedan länge står klara gör dessa motargument att miljömål sällan nås. Och nu kommer nya invändningar, under de gula västarnas falska flagg.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Koldioxidskatt för företag – men inte för privatkonsumtion

Människor från Norden och Australien ser hellre att industrin miljöbeskattas, än deras egna inköp. Störst är stödet för koldioxidskatt mot fossilindustrin. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet.