nr-logo

Tidningen för miljöproffs

FNs hållbarhetsmål– i helgen klubbas de

I helgen träffas världens ledare i FNs generalförsamling för att klubba de nya hållbarhetsmålen. Målen handlar om allt från att utrota fattigdom till att uppnå jämställdhet och agera omedelbart på kllimatförändringarna.

  • Annons 1

Vladimir Putin, Angela Merkel, Xi Jinping och regeringschefer från alla världen hörn samlas i helgen i FN:s högkvarter. Förutom att FN fyller 70 år ska också milleniemålen som sträckte sig fram till 2015, ersättas med 17 nya utvecklingsmål, inriktade på en hållbar utveckling. Målen handlar om allt från att utrota fattigdom till att uppnå jämställdhet och agera omedelbart på klimatförändringarna. För varje mål finns det totalt 169 delmål definierade.

De så kallade Sustainable Development Goals, eller hållbarhetsmålen, kommer att gälla fram till 2030. Mötet inleds idag med att påven Franciskus talar för generalförsamlingen i New York. Efter det startar toppmötet om hållbarhetsmålen.

Här hittar du dem 

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöinnovationer i topp i Swedbanks entreprenörstävling

Tio entreprenörer har utsetts till vinnare i Swedbanks tävling rivstart. Bland dessa finner vi några intressanta affärsidéer inom vattenrening, minskat sopsvinn och smarta solceller.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.