nr-logo

Tidningen för miljöproffs

FN publicerar utkast till klimatavtal

  • Annons 1

I slutet av förra veckan presenterade FN de första utkasten till ett internationellt klimatavtal, som ska ligga till grund för de kommande förhandlingarna i Köpenhamn i december.

Det rör sig om två dokument på totalt 68 sidor. Det första innehåller förslag på ändringar och tillägg i Kyotoavtalet, det senare tar upp frågor som utsläppshandel, landanvändning och växthusgaser och riktar sig även till de som inte skrev under Kyotoavtalet, däribland USA.

– Det kommer inte att vara möjligt att behaga alla. Alla kommer att vara missnöjda med resultatet i Köpenhamn, men min förhoppning är att resultatet blir bra för planeten, säger John Ashe, FN-ambassadör för Antigua och Barbuda och ansvarig för den grupp som sammanställde dokumenten, till Reuters.

Underlaget ska diskuteras vidare under FNs klimatförhandlingar i Bonn den 1-12 juni.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.