nr-logo

Hållbarhet i praktiken

FN publicerar utkast till klimatavtal

  • Annons 1

I slutet av förra veckan presenterade FN de första utkasten till ett internationellt klimatavtal, som ska ligga till grund för de kommande förhandlingarna i Köpenhamn i december.

Det rör sig om två dokument på totalt 68 sidor. Det första innehåller förslag på ändringar och tillägg i Kyotoavtalet, det senare tar upp frågor som utsläppshandel, landanvändning och växthusgaser och riktar sig även till de som inte skrev under Kyotoavtalet, däribland USA.

– Det kommer inte att vara möjligt att behaga alla. Alla kommer att vara missnöjda med resultatet i Köpenhamn, men min förhoppning är att resultatet blir bra för planeten, säger John Ashe, FN-ambassadör för Antigua och Barbuda och ansvarig för den grupp som sammanställde dokumenten, till Reuters.

Underlaget ska diskuteras vidare under FNs klimatförhandlingar i Bonn den 1-12 juni.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.