nr-logo

Hållbarhet i praktiken

FN prisar Malmö stad

  • Annons 1

Malmö stad prisas med ”Scroll of Honour 2009” för sin innovativa och holistiska strävan att bli en modern hållbar stad. Bakom priset står FNs program för hållbar utveckling och bra boendeförhållanden i världens städer.

– Jag är mycket stolt över att vi får ta emot det här priset, det allra finaste som en stad kan få inom området hållbar utveckling. Det är givetvis resultatet av många personers, förvaltningars, företags och föreningars gemensamma ansträngningar, säger Ilmar Reepalu.

Malmö stad får ta emot priset på FNs World Habitat Day den 5 oktober.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.