nr-logo

Tidningen för miljöproffs

FN prisar Malmö stad

  • Annons 1

Malmö stad prisas med ”Scroll of Honour 2009” för sin innovativa och holistiska strävan att bli en modern hållbar stad. Bakom priset står FNs program för hållbar utveckling och bra boendeförhållanden i världens städer.

– Jag är mycket stolt över att vi får ta emot det här priset, det allra finaste som en stad kan få inom området hållbar utveckling. Det är givetvis resultatet av många personers, förvaltningars, företags och föreningars gemensamma ansträngningar, säger Ilmar Reepalu.

Malmö stad får ta emot priset på FNs World Habitat Day den 5 oktober.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.