nr-logo

Hållbarhet i praktiken

FN prisar Malmö stad

  • Annons 1

Malmö stad prisas med ”Scroll of Honour 2009” för sin innovativa och holistiska strävan att bli en modern hållbar stad. Bakom priset står FNs program för hållbar utveckling och bra boendeförhållanden i världens städer.

– Jag är mycket stolt över att vi får ta emot det här priset, det allra finaste som en stad kan få inom området hållbar utveckling. Det är givetvis resultatet av många personers, förvaltningars, företags och föreningars gemensamma ansträngningar, säger Ilmar Reepalu.

Malmö stad får ta emot priset på FNs World Habitat Day den 5 oktober.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.