nr-logo

Hållbarhet i praktiken

FN genomför workshop om klimatinformation

Att öka medvetenheten om klimatförändringar genom goda exempel. Det är målet med den workshop som FNs klimatsekretariat, Naturvårdsverket och Miljödepartementet genomför i detta nu.

  • Annons 1

Syftet med workshopen är att samla klimatinformatörer från länder i Europa och visa upp de bästa aktiviteterna för att lära av varandra. Både FNs klimatkonvention och Kyotoprotokollet poängterar betydelsen av klimatinformation och Sverige har länge velat öka medvetenheten.

– Om vi ska klara EUs utsläppsmål måste alla länders invånare veta vad som krävs och hur de själva kan minska sina utsläpp, säger Kerstin Heikenfeldt, klimatinformatör på Naturvårdsverket och initiativtagare till workshopen.

Dataspel och koldioxidkvitton

Bland annat kommer två exempel som presenteras från Frankrike. Det ena visar en livsmedelskedja som idag kan ange på kvittot hur mycket koldioxidutsläpp de köpta varorna bidrar till. Det andra är dataspelet Clim-City som ska inspirera unga att ta klimatfrågan på allvar.

– Efterfrågan på klimatinformation från allmänheten, företag, organisationer och media har ökat kraftigt. Genom att lära av andra, kan vi bli ännu bättre på att informera om hur man kan minska sin klimatpåverkan, säger Eva Lindhé, informationschef på Miljödepartementet.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4