nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Flygplan drivs med gas

  • Annons 1

Brazilian Institute of Automotive Development har konverterat ett sportflyg så att det kan drivas med gas. Premiärflygningen skedde 31 juli i Curitiba under Fifth Stage of the NGV Tourism Cup, skriver nyhetsbrevet Fordonsgas. Planet är utrustat med stålcylindrar med en kapacitet på 7,5 m? och kan flyga i 40 minuter på gas. I Brasilien finns för närvarande 1075 gastankställen och 950 000 gasbilar, en ökning med 36 % jämfört med 2004.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

EU satsar 100 miljoner euro på bioekonomin

Ökad cirkularitet inom bioekonomin och pengar till investeringar för att hjälpa innovationer ut på marknaden. Det är två delar i EU:s uppdaterade strategi för bioekonomi, som kom förra veckan. ”Strategin är bra” tycker Kjell Ivarsson, senior rådgivare på LRF och medlem i EU:s bioekonomipanel.

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.