nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Flyget blir stor del av utsläppshandeln

När flyget tas med i EU:s utsläppshandel nästa år blir det den näst största industrin i systemet.

  • Annons 1

2012 är det dags. Då blir flyget en del av EU:s handelssystem för utsläppsrätter. Nyligen gick EU-kommissionen ut med utsläppstaket för sektorn. Första året får flyget släppa ut 213 miljoner ton koldioxid och året därpå sjunker utsläppskvoten till 206,5 miljoner ton, enligt Environmental Leader. Taket är det näst största efter kraftsektorn.

Förändringen oroar industrin men klimatkommissionär Connie Hedegaard menar att åtgärder krävs i en sektor som växer så snabbt. Lufthansa uppskattar förlusten till motsvarande tre miljarder svenska kronor per år.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

SIS uppdaterar standard – ska få fler kommuner att jobba med hållbar utveckling

Nu blir det enklare för kommuner, landsting och regioner att jobba med hållbar utveckling. Det ser flera svenska kommuner och Sveriges Ekokommuner till, genom att tillsammans med SIS uppdatera den svenska standarden för hållbar utveckling i kommuner, landsting och regioner (SS 854000) i enlighet med Agenda 2030.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.