nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Flygbussarna märks med Bra miljöval

  • Annons 1

Flygbussarna märks nu med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra miljöval. Märkningen gäller för de bussar som kör från Stockholm city till Arlanda, Skavsta och Västerås.

Till grund för märkningen ligger en helhetsbedömning som ta hänsyn till bland annat beläggningsgrad, avgasrening och andel förnybara bränslen.

– Vi ser miljömärkningen som ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete för att minska klimatpåverkan från transporter är på rätt väg. Nu vill vi bli ännu bättre. Vårt mål är att alla våra bussar under 2010 ska drivas med fossilfritt bränsle, säger Mikael Bergkvist, vd på Flygbussarna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Falska flaggor av gula västar

krönika

Miljöpolitiken är sedan länge utsatt för allsköns anklagelser. Den leder till arbetslöshet och företagsflykt, den avfolkar bygder och slår mot låginkomsttagare. Medan argumenten för miljöpolitiska beslut sedan länge står klara gör dessa motargument att miljömål sällan nås. Och nu kommer nya invändningar, under de gula västarnas falska flagg.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Koldioxidskatt för företag – men inte för privatkonsumtion

Människor från Norden och Australien ser hellre att industrin miljöbeskattas, än deras egna inköp. Störst är stödet för koldioxidskatt mot fossilindustrin. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet.