nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Flygbussarna märks med Bra miljöval

  • Annons 1

Flygbussarna märks nu med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra miljöval. Märkningen gäller för de bussar som kör från Stockholm city till Arlanda, Skavsta och Västerås.

Till grund för märkningen ligger en helhetsbedömning som ta hänsyn till bland annat beläggningsgrad, avgasrening och andel förnybara bränslen.

– Vi ser miljömärkningen som ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete för att minska klimatpåverkan från transporter är på rätt väg. Nu vill vi bli ännu bättre. Vårt mål är att alla våra bussar under 2010 ska drivas med fossilfritt bränsle, säger Mikael Bergkvist, vd på Flygbussarna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4