nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Flygbussarna märks med Bra miljöval

  • Annons 1

Flygbussarna märks nu med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra miljöval. Märkningen gäller för de bussar som kör från Stockholm city till Arlanda, Skavsta och Västerås.

Till grund för märkningen ligger en helhetsbedömning som ta hänsyn till bland annat beläggningsgrad, avgasrening och andel förnybara bränslen.

– Vi ser miljömärkningen som ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete för att minska klimatpåverkan från transporter är på rätt väg. Nu vill vi bli ännu bättre. Vårt mål är att alla våra bussar under 2010 ska drivas med fossilfritt bränsle, säger Mikael Bergkvist, vd på Flygbussarna.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4