nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Flygbussarna märks med Bra miljöval

  • Annons 1

Flygbussarna märks nu med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra miljöval. Märkningen gäller för de bussar som kör från Stockholm city till Arlanda, Skavsta och Västerås.

Till grund för märkningen ligger en helhetsbedömning som ta hänsyn till bland annat beläggningsgrad, avgasrening och andel förnybara bränslen.

– Vi ser miljömärkningen som ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete för att minska klimatpåverkan från transporter är på rätt väg. Nu vill vi bli ännu bättre. Vårt mål är att alla våra bussar under 2010 ska drivas med fossilfritt bränsle, säger Mikael Bergkvist, vd på Flygbussarna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.