nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Flera toppmöten om klimatet

  • Annons 1

Den här veckan är hektisk för Sverige som ordförandeland och som EUs röst i klimatfrågan. Under gårdagen träffades statsminister Fredrik Reinfeldt och USAs president Barack Obama i Vita huset inför dagens toppmöte mellan EU och USA. TT skriver att Obama gav Reinfeldt beröm för hans arbete med klimatfrågorna och för Sveriges ledande roll i desamma. Reinfeldt sade efter mötet att han trots ett bra möte inte väntar sig något legalt bindande avtal i Köpenhamn och att det länge varit tydligt att USA kanske inte skulle hinna med, delvis på grund av den politiska splittringen.

Samtidigt som klimatet är en av de frågor som diskuteras i Washington DC arbetar världens klimatförhandlare under FN-mötet i Barcelona med att banta ner avtalstexten som ska ligga till grund för ett klimatavtal i Köpenhamn i december.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.