nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Flera företag släcker ned på lördag

På fredagen morgon hade 1 198 företag och 196 kommuner anmält sig till WWF:s Earth Hour. Även organisationer och skolor är med i nedsläckningen samt en rad olika klimatprojekt.

  • Annons 1

Ta en extra titt i ditt kvarter på lördag mellan 20.30 och 21.30. Då uppmanar nternationella Världsnaturfonden WWF privatpersoner men också företag, organisationer och kommuner att under en timme släcka sina lampor som en miljömanifestation och för att skicka en signal till beslutsfattarna att ta klimatfrågan på allvar.

På den svenska sajten hade i fredags morse 7 472 privatpersoner anmält sig och 1 198 företag. I anmälan får företagen ange vilka typer av aktiviteter de anordnar i samband med Earth Hour. Bland annat blir det akustisk konsert på hotell Hilton Stockholm Slussen när man släcker ned hela hotellet och har tema ekologisk dryck. Ica informerar om manifestationen genom sin reklamfilm där butiksanställda famlar med varor i mörkret. Därtill går en tiondel av försäljningsintäkterna från produkter i I love Eco-serien går till WWF under veckan. Trygg-Hansa kör intern klimatvecka för sina anställda och Tetra Pak släcker ned sina fasadbelysningar samt anordnar en tävling internt med fokus på ”Vad kan du göra under Earth Hour, som kan bli en god vana och sträcka sig ”beyond the hour”?”

Förutom företag och privatpersoner har hittillls 231 organisationer, 878 skolor och 128 trossamfund skrivit upp sig på listan.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

PFAS kan kosta Sverige 50 miljarder kronor per år

Högfluorerade ämnen (PFAS) kan skapa stora kostnader för samhället. På europanivå handlar det om över 50 miljarder euro, varav miljöskador i Sverige beräknas kunna kosta samhället mellan 18 miljoner och 5 miljarder euro (cirka 50 miljarder kronor) per år. Det visar en ny rapport från Nordiska ministerrådet.