nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Flera företag släcker ned på lördag

På fredagen morgon hade 1 198 företag och 196 kommuner anmält sig till WWF:s Earth Hour. Även organisationer och skolor är med i nedsläckningen samt en rad olika klimatprojekt.

  • Annons 1

Ta en extra titt i ditt kvarter på lördag mellan 20.30 och 21.30. Då uppmanar nternationella Världsnaturfonden WWF privatpersoner men också företag, organisationer och kommuner att under en timme släcka sina lampor som en miljömanifestation och för att skicka en signal till beslutsfattarna att ta klimatfrågan på allvar.

På den svenska sajten hade i fredags morse 7 472 privatpersoner anmält sig och 1 198 företag. I anmälan får företagen ange vilka typer av aktiviteter de anordnar i samband med Earth Hour. Bland annat blir det akustisk konsert på hotell Hilton Stockholm Slussen när man släcker ned hela hotellet och har tema ekologisk dryck. Ica informerar om manifestationen genom sin reklamfilm där butiksanställda famlar med varor i mörkret. Därtill går en tiondel av försäljningsintäkterna från produkter i I love Eco-serien går till WWF under veckan. Trygg-Hansa kör intern klimatvecka för sina anställda och Tetra Pak släcker ned sina fasadbelysningar samt anordnar en tävling internt med fokus på ”Vad kan du göra under Earth Hour, som kan bli en god vana och sträcka sig ”beyond the hour”?”

Förutom företag och privatpersoner har hittillls 231 organisationer, 878 skolor och 128 trossamfund skrivit upp sig på listan.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.