nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Fler ska lämna bilen hemma med ny metod

Trefikverket har gett konsultbolaget WSP i uppdrag att utveckla metoder för att uppmuntra till kollektivt resande.

  • Annons 1

Satsningen handlar om att utforma kommunikations- och informationsinsatser som får människor att motiveras till att välja tåg eller buss framför bil. Metoden ska utformas så att alla aktörer inom kollektivbranschen kan nyttja den.

– En enad kollektivtrafikbransch har satt som mål att fram till 2020 fördubbla antalet kollektivtrafikresor. För att få människor att ändra beteende i valet av färdmedel, att till exempel välja buss istället för bil, måste fysiska åtgärder kombineras med bra marknadskommunikation, säger Åke Ståhlspets, transportutvecklare på Trafikverket i ett pressmeddelande.

Uppdraget påbörjades i maj 2011 och beräknas bli klart i oktober 2012.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.