nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Fler ska lämna bilen hemma med ny metod

Trefikverket har gett konsultbolaget WSP i uppdrag att utveckla metoder för att uppmuntra till kollektivt resande.

  • Annons 1

Satsningen handlar om att utforma kommunikations- och informationsinsatser som får människor att motiveras till att välja tåg eller buss framför bil. Metoden ska utformas så att alla aktörer inom kollektivbranschen kan nyttja den.

– En enad kollektivtrafikbransch har satt som mål att fram till 2020 fördubbla antalet kollektivtrafikresor. För att få människor att ändra beteende i valet av färdmedel, att till exempel välja buss istället för bil, måste fysiska åtgärder kombineras med bra marknadskommunikation, säger Åke Ståhlspets, transportutvecklare på Trafikverket i ett pressmeddelande.

Uppdraget påbörjades i maj 2011 och beräknas bli klart i oktober 2012.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.