nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Foto: Stock.xchng

Fler ska förstå begreppet ekosystemtjänster

Naturvårdsverket ska få fler att förstå vad begreppet ekosystemtjänster betyder och innebär. Det har regeringen fattat beslut om.

  • Annons 1

Naturvårdsverket ska ta fram ett förslag till en projektplan för kommunikation om ekosystemtjänster.

– Ekosystemtjänster, till exempel pollinerande bin, är för många ett nytt begrepp. Genom uppdraget till Naturvårdsverket lägger vi en bra grund för öka förståelsen kring att människan är beroende av naturen och de tjänster som den ger, säger miljöminister Lena Ek.

Regeringen har som mål att kunskaperna ska ha ökat betydligt till 2018 och att större hänsyn ska tas till ekosystemen i politiska och ekonomiska beslut. Naturvårdsverkets uppdrag ska genomföras i samråd med Havs- och vattenmyndigheten, Skogsstyrelsen, Jordbruksverket, Sametinget och Utredningen om ekosystemtjänster och presenteras den 7 oktober 2013.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Debatt: Sverige kan bli världsledande inom bio-CCS

Debatt

Sverige kan bli världsledande med bred tillämpning av bio-CCS. Med sammanlagda utsläpp på 30 miljoner ton biogen koldioxid från 38 stora punktkällor finns goda förutsättningar. Det blir dyrt i starten, men på sikt sjunker kostnaderna, skriver Kjell Andersson, näringspolitisk chef på Svebio – Svenska bioenergiföreningen.