nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Foto: Stock.xchng

Fler ska förstå begreppet ekosystemtjänster

Naturvårdsverket ska få fler att förstå vad begreppet ekosystemtjänster betyder och innebär. Det har regeringen fattat beslut om.

  • Annons 1

Naturvårdsverket ska ta fram ett förslag till en projektplan för kommunikation om ekosystemtjänster.

– Ekosystemtjänster, till exempel pollinerande bin, är för många ett nytt begrepp. Genom uppdraget till Naturvårdsverket lägger vi en bra grund för öka förståelsen kring att människan är beroende av naturen och de tjänster som den ger, säger miljöminister Lena Ek.

Regeringen har som mål att kunskaperna ska ha ökat betydligt till 2018 och att större hänsyn ska tas till ekosystemen i politiska och ekonomiska beslut. Naturvårdsverkets uppdrag ska genomföras i samråd med Havs- och vattenmyndigheten, Skogsstyrelsen, Jordbruksverket, Sametinget och Utredningen om ekosystemtjänster och presenteras den 7 oktober 2013.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.