nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Fler kommuner energikartlägger

Åtta av tio kommuner energikartlägger sin förbrukning. Det är en ganska stor ökning jämfört med i fjol. Och arbetet mynnar oftare ut i konkreta åtgärder, visar ny undersökning.

  • Annons 1

När Schneider Electrics undersökte läget i fjol visade det sig att 74 procent av kommunerna lät energikartläggningen resultera i åtgärder för att minska förbrukningen. I år var siffran uppe i 85 procent. Ganska vanligt var att införa behovsstyrning av värme, ventilation, kyla och belysning samt att installera närvaroutrustning som gör att lamporna släcks när ingen är i rummet.

– Det är alltid bra med energibesparingsåtgärder, men rent ekonomiskt så tjänar man på att ta större grepp eftersom det är lätt att man lurar sig själv att man är klar så fort man utfört en eller par initiala åtgärder. Det är lätt att man missar att koordinera dina åtgärder på ett strukturerat sätt, säger Therese Hindman Persson på Schneider Electric.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.