nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Fler klimatstrateger ska utbildas

Till hösten startar Lunds universitet en ny utbildning för blivande klimatstrateger. Tanken är att fylla behovet av jurister, ekonomer och naturvetare med bred klimatkompetens.

  • Annons 1

– Efterfrågan på personer med en sådan klimatprofil ökar i takt med att klimatfrågor kommer att behöva hanteras istället för att endast diskuteras. Det är något som redan syns i platsannonser, säger utbildningssamordnare Yvonne Persson.

I höst startar utbildningen Tillämpad klimatstrategi vid universitetets Centrum för miljö- och klimatforskning. Ett tvärvetenskapligt synsätt står i fokus, därför riktar sig utbildningen också till olika typer av yrkeskategorier, exempelvis statsvetare och naturvetare.

Ökat behov

Tanken är att studenterna efter utbildningen ska kunna arbeta med klimatstrategi på lokal, regional eller nationell nivå. Bakgrunden är att man ser att klimatförändringen skapar ett ökat behov av kompetens inom samhällsplanering och styrmedel för klimatstrategier.

Utbildningen liksom Centrum för miljö- och klimatforskning bildades efter att universitetet i fjol fick anslag från regeringen för satsningar inom strategiska forskningsområden.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.