nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Fler företag engageras av klimatet

Stora företag blir allt mer engagerade i klimatfrågan, jobbar mer med att minska sina utsläpp och med att rapportera miljöinformation, enligt en undersökning från Carbon Disclosure Project.

  • Annons 1

Stora företag världen över ser klimatförändringar både som en risk och en möjlighet, rapporterar Carbon Disclosure Project, CDP som representerar 385 stora globala investerare. De har undersökt data och strategier kring klimatförändringarna hos flera av världens största företag.

– I 2008 års undersökning kan vi se att miljöengagemanget hos företagen ökat och att fler skriver miljörapporter, kommenterar Paul Dickinson, CEP för Carbon Disclosure Project.

Fler företag märker också av att investerare efterfrågar miljöinformation och att klimatförändringar har effekt på deras lönsamhet. Tre fjärdedelar av de 500 företag som ingår i undersökningen har satt upp mål för utsläppsreduktioner.

En annan rapport, från UK Carbon Trust som baserar sig på analyser från McKinsey & Co hävdar att företag som är väl positionerade och proaktiva när det kommer till miljöfrågor kan öka företagsvärdet med upp till 80 procent, genom affärsmöjligheter kopplade till att motverka klimatförändringen. Företag som däremot inte intresserar sig för de här frågorna riskerar att bli förlorare. Både möjligheter och risker drivs av bland annat på ändrade konsumentbeteenden och tekniska innovationer.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4