nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Fler elbolag helt gröna

Fler konsumenter efterfrågar förnybar el. Greenpeaces miljörankning av elbolagen visar att det finns flera gröna alternativ på marknaden och att två av de tre största energijättarna gör långsamma framsteg.

  • Annons 1

För att göra det lättare för konsumenten att överblicka de förnybara alternativen på elmarknaden har Greenpeace för andra gången frågat alla svenska elföretag, både leverantörer och producenter, hur deras energimix ser ut och utifrån det sammanställt en miljörankning.

En tydlig trend är att konsumenternas ökade krav på förnybar el har fått genomslag hos företagen. I dagsläget erbjuder drygt 20 aktörer endast el från 100 procent förnybara energikällor som sol, vind och vatten.

Värt att notera är också att två av de tre största elbolagen, E.ON och Fortum, har en något högre andel förnybar energi i sin mix än när den första rankningen presenterades i april 2008.

Vattenfall, däremot, har blivit sämre sedan sist, trots att företaget har gått hårt ut med sina miljösatsningar i sin marknadsföring.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4