nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Svenskar tror på fler elbilar och mindre plast

3000 personer i Sverige har tillfrågats om vad de tror på inför framtiden, om det som kan påverka miljön på ett bra sätt.

  • Annons 1

Fler elbilar, minskad plastförbrukning och ökad källsortering. Det är svaret på hur svenskar ska leva mer miljövänligt i framtiden, enligt 3000 personer som tillfrågats inom undersökningen Samhällsbarometern 2018. Den har beställts av konsultföretaget Projektengagemang, som är verksamt inom flera branscher, från arkitektur till industri och energi och har drygt tusen anställda.

Mindre kött men mer cykel

Av de som tillfrågats tror varannan att köttkonsumtionen kommer att minska och att vi kommer att cykla mer och åka kollektivt oftare. På taken finns det solceller och människor ska dela bilar och trädgårdar med varandra.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Utbyggnaden av raffinaderiet i Lysekil – en komplicerad fråga

I november 2018 gav mark- och miljödomstolen Preem tillstånd att utöka sin verksamhet i Lysekil, vilket har väckt starka reaktioner. Tillståndet innebär möjlighet att genomföra det så kallade ROCC-projektet, som skulle leda till en markant ökning av raffinaderiets koldioxidutsläpp.