nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Sezgin Kadir, ny vd och koncernchef för Kraftringen. FOTO: Kraftringen

Finanschef blir vd på Kraftringen

Sezgin Kadir blir ny vd och koncernchef för Kraftringen. Han kommer närmast från en tjänst som finanschef för E.ON Gas Sverige.

  • Annons 1

– Att tillhöra en organisation som främjar regional utveckling och driver samhällsutvecklingen i en positiv riktning har alltid lockat mig säger, Sezgin Kadir.

– Med Sezgin Kadirs breda erfarenheter inom E.ON med flera ledande befattningar är han väl bekant med de utmaningar som energibolagen står inför och vad som krävs för att ställa om till ett hållbart samhälle, säger Ola Persson, (MP) styrelseordförande. 

Läs mer: En av fyra bilar kommer vara laddbara 2021

Sezgin Kadir är utbildad till civilingenjör med inriktning mot elektroteknik, vid Lunds Tekniska Högskola.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4