nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Filipinerna får första miljögodkända avfallsdeponi

  • Annons 1

Sweco ska förprojektera Filippinernas första miljögodkända avfallsdeponi. Anläggningen ska byggas i Surigao City i södra Filippinerna. Uppdraget är en fortsättning på det arbete med strategisk avfallsplanering som Sweco påbörjade redan år 2003. Hela avfallssystemet

i Surigao City granskades då, från ineffektiv sophämtning till illegal dumpning av sopor.

– Arbetet i Surigao har rönt stor uppmärksamhet i Filippinerna eftersom många kommuner behöver hjälp att klara landets nya miljökrav, säger Karin Eberle, uppdragsansvarig på Sweco Viak.

Den nya deponin blir den första anläggningen som uppförs i enlighet med landets nya miljölagstiftning. Uppdraget pågår till januari 2006 och finansieras av Sida.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.