nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Fem vattenmyndigheter i fem distrikt

  • Annons 1

Regeringen har beslutat att i en proposition till riksdagen föreslå att Sverige delas in i fem vattendistrikt. Dessutom föreslås fem länsstyrelser som vattenmyndigheter för de fem vattendistrikten. De länsstyrelser det handlar om är länsstyrelsen i Norrbotten, Västernorrland, Västmanland, Kalmar och Västra Götaland. Vattenmyndigheternas uppgift ska vara att samordna vattenmiljöarbetet i linje med EU:s ramdirektiv för vatten.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Strålsäkerhetsmyndigheten i blåsväder – sköter inte kärnkraftreaktorer som de ska

Riksrevisionen senaste granskning vittnar om brister vid tillsyn av de svenska kärnkraftreaktorerna. Bland annat utför inte Strålsäkerhetsmyndigheten systematiska riskbedömningar vid planering och prioritering av tillsynen.