nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Topp 2015

Fem i topp – det ville ni läsa om 2015

Är solceller miljövänliga och kan man leva avfallsfritt en hel månad?
Här listar vi våra fem mest lästa webbartiklar under 2015.

  • Annons 1

Så påverkas miljön av städers tillväxt

städers tillväxtMellan åren 2000 och 2010 växte New York med 4,8 procent. Under samma tid växte Shanghai med 65,6 procent. Nu har forskare vid KTH tagit fram en teknik för att kartlägga världens städers tillväxt samt hur detta påverkar miljön.

Hur miljövänliga är solceller egentligen?

SolcellerÄr det rätt att satsa på solceller i ett svenskt perspektiv? Ur ett livscykelperspektiv, nja om man ser till här och nu och inte tänker på framtiden.

 

Hon levde avfallsfritt en hel månad

ada1-480x321Med handen ända in i kaklet. Avfallsfria Ada har nu slutfört sin jätteutmaning, att leva avfallsfritt i en hel månad.

– Jag siktade mot stjärnorna men hamnade bland trädtopparna, konstaterar Ulrika Naezer, alias Avfallsfria Ada.

 

Allt om nya Iso 14001

Större fokus på affärer och tuffare krav på engagemang från ledningen. Snart är Iso 14001:2015 här.

– De bästa i klassen klarar sig med några formella skrivningar medan andra måste göra desto mer, konstaterar Marcus Ihre på SIS.

 

Fem orsaker därför lyfter inte miljöfrågan

Anders-Wijkman-200x233
Efter mer än fyra decenniers arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor ställer jag mig allt oftare frågan varför inte framgångarna är större? Jag ser fem olika orsaker, skriver Anders Wijkman, ordförande i Miljömålsberedningen och Romklubben.

 

 

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet!

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sex klimatinnovationer som stoppar uppvärmningen

En bilförsäkring som baseras på bilförarens körmönster i realtid, en tvättmaskin som gör tvättmedel och varmvatten överflödigt och alger som ger mer effektiv solenergi. Det är några av de klimatinnovationer som får WWFs utmärkelse Climate Solver 2017.

Filippa K mest hållbara butikskedja

Filippa K är årets mest hållbara butikskedja enligt Retail Awards 2017.
Sedan en ny hållbarhetsstrategi sjösattes 2012 har Filippa K drivit ett medvetet och engagerat hållbarhetsarbete med kvalitetssäkring i alla led, skriver juryn i sin motivering.

Så kan hållbarhetsarbetet förenklas för mindre företag

Att arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor blir allt viktigare. Men hur ska man hinna med som litet företag?
Hanna Cederqvist, ansvarig för företagarorganisationen Företagarnas hållbarhetsprojekt har tipsen som hjälper småföretagen på traven.