nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Fem i topp – det ville ni läsa om 2015

Är solceller miljövänliga och kan man leva avfallsfritt en hel månad?
Här listar vi våra fem mest lästa webbartiklar under 2015.

  • Annons 1

Så påverkas miljön av städers tillväxt

städers tillväxtMellan åren 2000 och 2010 växte New York med 4,8 procent. Under samma tid växte Shanghai med 65,6 procent. Nu har forskare vid KTH tagit fram en teknik för att kartlägga världens städers tillväxt samt hur detta påverkar miljön.

Hur miljövänliga är solceller egentligen?

SolcellerÄr det rätt att satsa på solceller i ett svenskt perspektiv? Ur ett livscykelperspektiv, nja om man ser till här och nu och inte tänker på framtiden.

 

Hon levde avfallsfritt en hel månad

ada1-480x321Med handen ända in i kaklet. Avfallsfria Ada har nu slutfört sin jätteutmaning, att leva avfallsfritt i en hel månad.

– Jag siktade mot stjärnorna men hamnade bland trädtopparna, konstaterar Ulrika Naezer, alias Avfallsfria Ada.

 

Allt om nya Iso 14001

Större fokus på affärer och tuffare krav på engagemang från ledningen. Snart är Iso 14001:2015 här.

– De bästa i klassen klarar sig med några formella skrivningar medan andra måste göra desto mer, konstaterar Marcus Ihre på SIS.

 

Fem orsaker därför lyfter inte miljöfrågan

Anders-Wijkman-200x233
Efter mer än fyra decenniers arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor ställer jag mig allt oftare frågan varför inte framgångarna är större? Jag ser fem olika orsaker, skriver Anders Wijkman, ordförande i Miljömålsberedningen och Romklubben.

 

 

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4